Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ


Παναγιώτα Πανταζή, Μαρίνα Ντόβρου

Στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα " Αν τα δέντρα μιλούσαν...", που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ‘’Οίκαδε’’ από την Τράπεζα Κύπρου και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης , διακρίθηκε το έργο της  μαθήτριας μου Παναγιώτας Πανταζή (13ο Δημοτικό Σχολείο  Χαλκίδας).  

Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 7500  ατομικές και ομαδικές συμμετοχές μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και παρουσιάζεται στα τελικά 82 έργα της έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα της Αθήνας που θα αποτελέσουν μέρος της μόνιμης συλλογής παιδικών έργων του Μουσείου.

 « Μέσα από το πολυσήμαντο θέμα «Αν τα δέντρα μιλούσαν…» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ευαισθητοποιούν σχετικά με την αξία του δέντρου για τον άνθρωπο και τη σημασία του δάσους ως πηγή ζωής και να προσδιορίσουν με το καθαρό βλέμμα τους, τούς κινδύνους που το απειλούν καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το προστατέψουμε» τόνισε στην ομιλία της η διευθύντρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης κ. Εύα Σταμάτη στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011 στο χώρο του Μουσείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου