Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Βιογραφικό


Μαρίνα Ντόβρου

Η Μαρίνα Ντόβρου γεννήθηκε στη Χαλκίδα όπου ζει και διατηρεί το εργαστήριο της. Η αγάπη της για τις Καλές Τέχνες αρχικά την έφερε σε επαφή με εκθεσιακούς χώρους, πινακοθήκες, Μουσεία και εργαστήρια καλλιτεχνών. Στη συνέχεια παρακολούθησε στη Χαλκίδα ζωγραφική και διδακτική της Τέχνης στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών, αγιογραφία στο Δημοτικό Εργαστήρι Τέχνης και μαθήματα παιδικής ψυχολογίας και αγωγής στη Σχολή Γονέων. Παρακολούθησε επίσης τη Δημοτική Σχολή Τέχνης και Τεχνικής του Λόγου και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. Από το 1992 αναπτύσσει τη ζωγραφική της και προσφέρει καλλιτεχνικό, διδακτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό έργο. Είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δοκού «Η Άνοιξη», ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών ‘’Art Evia’’, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου « Οι Φίλοι του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας», της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών IUOMA, του Θεάτρου Χαλκίδας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Το 2009 και 2010 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Zervas Art, του Πανεπιστήμιου Πατρών  και του τμήματος UNESCO Αχαΐας.
Eχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις με έργα της που εκτέθηκαν το 2010 στην Αρχίπολη της Ρόδου και στην Σφάκα Σητείας Κρήτη, το 2011στα Ψαχνά Ευβοίας και το 2012 στο Βόλο. Έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, Κίνα, Τουρκία, Βοσνία, Βέλγιο, Λετονία, Αργεντινή, Κολομβία, Ισπανία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Βραζιλία, Ρωσία, Βενεζουέλα και ΗΠΑ, ενώ το 2009 και 2010 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης Zervas Art, του Πανεπιστήμιου Πατρών και του τμήματος UNESCO Αχαΐας.

Επίσης το 2010 συμμετείχε στην 20th Istanbul Art Fair.TUYAR.
Έχει παρουσιάσει έργα της σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, επίσης  έργα της βρίσκονται σε μόνιμες συλλογές, στη Πινακοθήκη των Χρωμάτων στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Κεντρικό Μουσείο Επικοινωνίας A.S.Poron S.t.Reterburg Ρωσία, στην πινακοθήκη ‘’ΙΡΙΣ’’ του Δήμου Σταυρούπολης,στιςπόλεις Pesaro και Portorecanati Ιταλίαςστην Arts Association Mailhat  Γαλλίας, 
στην Shah Alam Gallery Μαλαισία,στην Zervas Art Gallery στην Πάτρα  καθώς και στο Δημαρχείο Μεσσαπίων - Διρφύων .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου